woningen en bedrijfsruimtes

Zonnetrap

Zonnetrap

De Zonnetrap in Lombardijen, Rotterdam
                                                   
Comfortabel wonen in een groene en ruim opgezette wijk!

 

Algemeen

Adres:

Molenvliet 216-640 [op de kaart]

Gemeente:

Rotterdam

Deelgemeente:

IJsselmonde

Wijk:

Lombardijen

Wooncomplex:

55+

Toegankelijkheid:

** 


Voorzieningen

  • lift
  • videofoon aanwezig
  • eigen berging
  • gemeenschappelijke fietsenberging
  • huismeester
  • ontmoetingsruimte
  • internet ruimte
  • logeerkamer
  • wasmachine voor gemeenschappelijk gebruik

 

Het wooncomplex
Alle woningen zijn geschikt voor oudere mensen en mensen met een lichte functie beperking. De algemene ruimten zijn goed toegankelijk voor mensen met een rollator. Drempels zijn weggewerkt. U komt geen obstakels tegen vanaf de entree tot de deur van uw eigen woning. Ook zijn er elektrische deuropeners en is de berging goed bereikbaar. Havensteder zorgt voor het schoonmaken van de algemene ruimtes.

Het complex heeft een bijzondere bouwwijze: de woningen liggen trapsgewijs boven elkaar. Hierdoor ontstaat een ruime hal in het gebouw.


Complexgegevens

Totaal aantal woningen:  

179

Aantal 2-kamer woningen:

61

Aantal 3-kamer woningen: 

114

Aantal 4-kamer woningen:

 4

Bouwjaar:

1979, gerenoveerd

                           

Wijkinformatie Lombardijen
Lombardijen is een groene, ruime wijk in Rotterdam Zuid. De wijk is ontstaan in de jaren 1961-1967. U vindt er voornamelijk laagbouw en flatwoningen: betaalbare, prettige woningen in een groene omgeving. Lombardijen is één van de Rotterdamse tuinsteden.

Voorzieningen
Het voorzieningenniveau in Lombardijen is hoog. De meeste winkels voor de dagelijkse boodschappen liggen aan de Spinozaweg. Ook speciaalzaken zoals kledingzaken, een banketbakker en een bloemist zijn daar te vinden. Aan de Pliniusstraat vindt u ook een aantal winkels en een supermarkt. Grotere winkelcentra zoals de Keizerswaard, het Zuidplein en meubelboulevard Barendrecht liggen om de hoek. Deze zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Buurten en recreatiemogelijkheden
Lombardijen bestaat uit verschillende buurten: de Molièrebuurt, Homerusbuurt, Karl Marxbuurt, Smeetsland en Zenobuurt. Deze worden gescheiden door wegen en groenstroken. Het Spinozapark ligt centraal in de wijk. In het zuiden van de wijk, vlakbij Barendrecht, vindt u ook een mooie landelijke groenstrook. Hier kunt u goed fietsen en wandelen. Ook bevinden zich daar een manege en een recreatieplas.

Ligging en bereikbaarheid
Lombardijen ligt in het zuiden van Rotterdam, tegen Barendrecht aan. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: er zijn zowel bus- als tramverbindingen. De bussen en trams rijden richting NS station Lombardijen of het centrum van Rotterdam. Wilt u meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan op www.9292ov.nl. Vanaf de ring Rotterdam is Lombardijen via drie afritten bereikbaar: Feijenoord, IJsselmonde en Zuidplein.

Zoek naar beschikbare woningen

Terug naar lijst 55+ woningen