Per 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping van uw woning een rookmelder te hebben. Vorig jaar zomer startten wij met het plaatsen van de eerste rookmelders. We hadden verwacht dat we op 1 juli dit jaar helemaal klaar zouden zijn. Helaas lopen we iets vertraging op, vanwege leveringsproblemen bij de leveranciers van rookmelders.


Heeft u nog geen rookmelder?
We verwachten dat we eind augustus bij alle woningen langs zijn geweest voor het plaatsen van de rookmelder. U heeft daarover een brief ontvangen. De aannemer geeft aan in welke weken hij bij uw woongebouw langs komt. Het is helaas niet mogelijk om met iedereen vooraf een afspraak te maken. Uitzondering binnen dit project zijn nieuwbouwwoningen die in 2004 of later zijn gebouwd. Daarin plaatsten we standaard al rookmelders. Heeft u geen rookmelder en ontving u geen brief, laat het ons dan weten. Dan zoeken we samen uit wat er aan de hand is.
Wat kunt u doen?
Mocht u niet thuis zijn geweest toen de monteur langs kwam, dan liet hij een kaartje voor u achter. Neemt u dan contact op via het telefoonnummer op het kaartje om alsnog een afspraak te maken.
Legitimatie
Misschien las u al in het nieuws dat er mensen zijn die misbruik maken van het plaatsen van rookmelders. Met deze babbeltruc proberen ze binnen te komen om geld en waardevolle spullen te stelen. De monteurs en aannemers die voor Havensteder werken kunnen zich altijd legitimeren. Bovendien geven wij u in de brief de naam van de aannemer die langs komt om de rookmelder te plaatsen. Twijfelt u? Laat u de monteur dan buiten wachten, sluit uw voordeur en bel met Havensteder of de betreffende aannemer.