Boezemhuys

Aan de Boezemstraat in Rotterdam Crooswijk gaan wij het nieuwbouwproject Boezemhuys realiseren. Een nieuwbouwproject met 6 eengezinsstadswoningen met tuin en 32 appartementen met tuin of balkon allen in het sociale huursegment. De oude woningen zijn in 2018 gesloopt en sindsdien zijn we plannen het maken voor de nieuwbouw. De nieuwbouw ligt midden in de wijk Crooswijk, een levendige wijk met alle voorzieningen en het stadscentrum binnen handbereik.

In het voorjaar van 2021 is Havensteder gestart met de bouw.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Wonen in Crooswijk


Boezemhuys wordt een mooi stedelijk complex met ruime woningen en appartementen midden in het authentieke Crooswijk, midden in de stad. Vanuit de woning een lekker wandeling maken door de wijk of het Kralingsebos, boodschappen doen in de buurt, de tram of de bus naar het centrum nemen of een praatje maken met de buren, het kan allemaal in Crooswijk.

De woningen

In totaal worden er 38 sociale nieuwbouwwoningen gebouwd onderverdeeld in 6 tweelaags eengezinsstadswoningen met tuin, 7 kleinere appartementen van ongeveer 60m2 met tuin of balkon en 25 grotere appartementen van rond de 70m2 met tuin of balkon. De details van de woningen inclusief de plattegronden, de huurprijzen en de woningtoewijzing volgen later.

Planning

In het voorjaar van 2021 is Havensteder gestart met de bouw. Volgens planning gaat de bouw ongeveer 1,5 jaar duren. Naar verwachting wordt 'het Boezemhuys' in Q3 2022 opgeleverd.

Informatiebijeenkomst

Voor de start van de bouw organiseerde wij een informatiebijeenkomst voor de direct omwonende en betrokkenen. Tijdens deze bijeenkomst verstrekten wij gedetailleerde informatie en was er ruimte voor vragen.

Bekijk de webinar van 19 januari
Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar boezemhuys@havensteder.nl.