Duurzaam wonen

Een duurzame woning is comfortabel en energiezuinig. Daarom investeert Havensteder flink in duurzaam wonen. Isoleren is een belangrijke eerste stap richting het einddoel: gasloze woningen.


Isoleren
Isoleren is het beschermen van uw woning tegen invloeden van buitenaf. Met goede isolatie heeft u in uw woning geen last van kou, warmte en geluid. Dat woont comfortabel én u bespaart energie. Bovendien stoot een geïsoleerde woning minder CO2 uit.


Vloeren, daken en gevels
De komende jaren isoleren we de daken, vloeren en gevels van een groot deel van onze woningen. In totaal komen er circa 13.000 woningen voor vloerisolatie in aanmerking. Bij dakisolatie pakken we eveneens 13.000 woningen aan. Dit doen we samen met onze dakpartners: vaste partners voor het onderhouden van de daken van onze woningen. Met onze gevelpartners zoeken we naar geschikte isolatie-oplossingen voor de gevels van onze woningen.


Dubbelglas
Bij ongeveer 29.000 woningen vervangen we het enkel- en oude dubbelglas. Het kan even duren voor uw woning aan de beurt is.

Wilt u meer weten de isolatie van uw woning? Stel uw vraag via ons online contactformulier.

Het energielabel

Het energielabel is een maatstaf voor de energetische kwaliteit van een woning en bestaat uit 7 energielabelklassen namelijk A tot en met G. Energielabel A staat voor energiezuinig en energielabel G voor energie onzuinig.

Het energielabel is gekoppeld aan 9 Energie Index klassen. Alleen de Energie-Index is bepalend voor de hoogte van het aantal WWS huurpunten voor het onderdeel energieprestatie. De Energie-Index is een betrouwbare, herleidbare en controleerbare waardering voor de energetische kwaliteit van de woning, voor zowel huurders als verhuurders. Een lage Energie-Index staat voor een energiezuinige woning, een hoge Energie-Index voor een energie onzuinige woning. Vanwege de toename van zeer energiezuinige woningen is Energielabel A onderverdeeld in 3 energie indexklassen.


Relatie tussen de Energie-index, energielabel letter & kleur en WWS huurpunten.
Bron: INNAX GEBOUW & OMGEVING

Zelf het energielabel en Energie Index van uw woning checken kan hier

Meer informatie

Eerste stap naar duurzamer wonen

Een duurzame woning is comfortabel en energiezuinig. Daarom investeert Havensteder fors in duurzaam wonen. Isoleren is een belangrijke eerste stap richting het einddoel: gasloze woningen. Dit zijn woningen die niet met gas wordt verwarmd, maar met energie die duurzaam is opgewekt. Hierbij kiezen we bewust voor beproefde methoden, zoals het benutten van restwarmte en zonne-energie.

Waarom plaatst Havensteder nog energiezuinige ketels?

Net als isolatie zijn energiezuinige ketels een belangrijke stap op weg naar gasloze woningen. Gas is op dit moment nog een goedkope wijze om de woning te verwarmen. Een energiezuinige ketel zorgt er de komende jaren voor dat u minder gas gebruikt voor de verwarming van uw woning.