Hartenrust

Het Oude Noorden krijgt aan de Hartenruststraat een woongebouw met 36 duurzame sociale huurwoningen: De Hartenrust. Er komen 7 eengezinswoningen en 29 appartementen geschikt voor senioren (55+). De appartementen zijn gelegen in de woontoren bestaande uit 9 woonlagen.

Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk.

De eengezinswoningen beschikken over meerdere woonlagen en hebben een entree aan de straat. Alle woningen worden goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

De Hartenrust vormt een oriëntatiepunt in de bocht van de Rotte en markeert de verbinding van de Bloklandstraat vanuit het Oude Noorden met de rivieroever. Het gebouw bestaat uit een torendeel, straatwoningen en hoekwoningen. De gevels zijn van robuust geel metselwerk met een groen geglazuurde plint. De appartementen hebben een frans balkon met uitzicht, een beschutte loggia en een gemeenschappelijk dakterras. De eengezinswoningen beschikken over een (dak)terras. Het gebouw is klimaat adaptief met groene daken, zonnepanelen en ingemetselde vogelnestkasten.

De woningen

Havensteder laat 36 sociale huurwoningen bouwen in het project Hartenrust. De 36 woningen zijn onderverdeeld in 7 eengezinswoningen en 29 appartementen.

Bekijk hier de concept plattegronden van de woningtypes. Deze zijn nog niet voorzien van maatvoering en oppervlaktes.
Plattegronden Hartenrust
Bergingen

Momenteel staan een aantal bergingen op het verkeerde kadastrale perceel. Dit betekent dat wij de bergingen moeten verplaatsen. Sommige bergingen worden gesloopt. Er komen nieuwe bergingen op een andere plek hiervoor terug. De bewoners zijn hierover geïnformeerd.

Vanaf 25 april wordt een start gemaakt met het grondwerk en de realisatie van de fundering voor de nieuwe bergingen. Dit houdt in dat er een aantal palen worden geslagen en een betonnen fundering wordt gemaakt. Eind juni zullen de nieuwe bergingen worden geplaatst. Om de werkzaamheden te realiseren zal BAM Wonen een kleine keet plaatsen op het terrein aan de Hartenruststraat, tevens zal in verband met veiligheid het werkterrein afgesloten worden met hekken. De nieuwe bergingen zullen naar verwachting klaar zijn op 1 juli.

Bouwplaats inrichting

Planning

Vanaf het vierde kwartaal 2023 start Havensteder met de bouw van de sociale huurwoningen. Het voorlopig ontwerp is afgetoetst bij de gemeente.

Ook zijn we in samenwerking met de gemeente gestart met het opstellen van een bouwplaats plan. Dit vinden we belangrijk omdat we weten dat dit project in de omgeving leeft. In het derde kwartaal 2023 beginnen we met de voorbereidingen om het stuk grond bouwrijp te maken.

Volgens de planning is de verwachte oplevering van de woningen in het eerste kwartaal van 2025.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Start verhuur

De start verhuur van de woningen staat gepland in het tweede kwartaal van 2024.

U kunt op de woningen reageren zodra deze op woonnetrijnmond zijn gepubliceerd. Let op dat u dan ingeschreven bent. Dat kan woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar hartenrust@havensteder.nl.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)