Op woensdag 6 juli was het tijd voor feest voor de bewoners van de vijf Gijsingflats in Bospolder-Tussendijken. In maart werd de laatste hoogbouwflat afgesloten van het gas en daarmee wonen alle bewoners van de 360 woningen in het complex nu aardgasvrij! De aansluiting op het warmtenet van Eneco betekent veel meer wooncomfort. Ook maken de woningen een labelsprong van F/G naar A.

Naast heerlijke hapjes en drankjes was er entertainment voor de kinderen in de vorm van een ballonnenvouwer, schminken en een suikerspinmachine.


Wout van der Waal (BAM Wonen), Thale Hadderingh (Eneco) en Hedy van den Berk (Havensteder) namen kort het woord en overhandigden bovendien een cheque ter waarde van 1.500 euro aan een groep actieve bewoners van de Gijsingflats. Het is een aanvulling op het bedrag dat zij kregen als onderdeel van de Ab Harrewijn Prijs, waar zij eerder dit jaar voor zijn genomineerd. De prijs wordt toegekend aan personen of groepen die zich inzetten voor de samenleving.

De werkzaamheden aan de Gijsingflats betekenden voor bewoners, ondanks een prettig eindresultaat, een intensieve periode. BAM Wonen zette dan ook een bewonersbegeleider in die, samen met de sociaal begeleiders van Havensteder, het aanspreekpunt was voor bewoners gedurende het traject.
Ook is door Havensteder, in samenwerking met partners uit de wijk, een sociaal team in het leven geroepen: Team Gijsingflats. Dat heeft de maandenlange werkzaamheden aangegrepen om nauwer en frequenter in contact te komen met bewoners. Het team bestaat onder andere uit een bewoner, medewerkers van Havensteder, Frontlijn, WMO Radar, Zorgvrijstaat en De Verbindingskamer. De aanpak van Havensteder en BAM Wonen is door bewoners gewaardeerd met gemiddeld het rapportcijfer 8,2.
De fysieke en sociale aanpak van de Gijsinglaanflats past binnen de doelstellingen van Veerkrachtig BOTU: een programma voor en door bewoners, waar Havensteder onderdeel van uit maakt.