Op 5 april openden wij samen met bewoners de nieuwe Wijkhub Schollevaar aan de Parsifal 2 in Capelle aan den IJssel. Hier kunt u terecht met uw vragen en ideeën voor de buurt, of gewoon voor een praatje. Hedy van den Berk (bestuursvoorzitter Havensteder) en wethouder Harriët Westerdijk (gemeente Capelle aan den IJssel) waren aanwezig om de Wijkhub officieel te openen.


Thuis voelen in de wijk

De hub is opgericht om samen te zorgen voor een wijk waarin iedereen prettig en veilig kan wonen en leven. Een wijk waarin iedereen zich thuis voelt. Hedy van den Berk vertelt: ‘Thuis voelen gaat verder dan alleen een huis. Het draait ook om de buurt waar u woont en dat u zich begrepen en gewaardeerd voelt. Als Havensteder willen wij dan ook thuisgeven. Dat gaat om een goede woning, om een fijne leefomgeving, en om het geven van ondersteuning wanneer nodig. Een centrale locatie in de buurt, zoals deze nieuwe Wijkhub, is daarin belangrijk. Komt u vooral langs om te kijken wat de Wijkhub voor u kan betekenen.’

Wat kunt u verwachten?

Iedere woensdag houdt de wijkbeheerder van Havensteder een spreekuur van 14.00 tot 15.00 uur. Ook de stadsmarinier, de buurtcoach van Welzijn Capelle en de wijkagent zijn regelmatig aanwezig. Heeft u een leuk idee, loopt u ergens tegenaan, of heeft u hulp nodig? Onze professionals staan voor u klaar om u een helpende hand te geven.

‘In de Wijkhub mag u halen én brengen. Het is een buurthuis waar iedereen welkom is met vragen en suggesties. Waar u laagdrempelig binnen kunt stappen voor een kop koffie, maar waar u ook de weg naar hulp mag vragen als u voor een lastigere uitdaging staat. Maak daar gebruik van. En van alle gezelligheid die deze Wijkhub gaat brengen in Schollevaar!’ vertelt Harriët Westerdijk. De opening belooft in ieder geval veel goeds en gezelligheid voor de toekomst!

Fotografie: Frank de Roo