Rubroekstraat

Aan de Rubroekstraat in het Rotterdamse Crooswijk bouwt Van Mierlo voor Havensteder 60 sociale huurappartementen en -maisonnettes. Het oude blok is in 2021 gesloopt en de nieuwe woningen worden in de 1e helft van 2023 opgeleverd.

Door hun verschil in omvang zijn de woningen zeer geschikt voor verschillende doelgroepen en daarmee een aanwinst voor de wijk.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

De woningen

De 44 appartementen krijgen twee of drie kamers, de 16 maisonnettes vier.
Op de begane grond worden de 16 maisonnettes met een tuin en berging gerealiseerd. Op de drie verdiepingen erboven komen 16 driekamer- en 28 tweekamerwoningen. De appartementen worden voorzien van een buitenruimte op de extra brede galerij die aan de achterzijde van het complex ligt.

De woningen kenmerken zich door een fraai ontwerp, maar ook door een hoog niveau van comfort en duurzaamheid. Zo worden zij uitstekend geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet van Eneco. Daarnaast is er een centraal ventilatiesysteem en komen er zonnepanelen op het dak te liggen.


Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Planning

In december 2021 is Havensteder gestart met de bouw van de woningen aan de Rubroekstraat.

Volgens de planning is de verwachte oplevering van de woningen in de 1e helft van 2023 .

Mededelingen

07-05-2022 - Update Rubroekstraat: Voortgang werkzaamheden en Bouwvak 2022

Voortgang werkzaamheden
De afgelopen maanden is Van Mierlo druk bezig geweest met de dragende constructie van de Rubroekstraat. Begin juni is er een torenkraan aan de achterzijde van het gebouw geplaatst om het materiaal te kunnen lossen. Half juni zijn ze gestart met het monteren van de prefab wanden op de begane grond en vervolgens het aanbrengen van de 1e verdiepingsvloer. De laatste werkzaamheden aan de stadsverwarming installatie leidingen in de fundering worden momenteel afgerond. Voor de bouwvak verwachten ze de 1e verdiepingsvloer nog te storten. Hiervoor plaatsen ze een steiger. Aan de achterzijde bij de Frederikstraat zijn de achtertuinen opgehoogd en de bestrating opgeknapt, ook is er nieuwe riolering in het achterpad aangebracht en is deze opnieuw bestraat.

Bouwvakantie 2022
Vanaf 23 juli t/m 12 augustus vindt de bouwvak plaats. Op maandag 15 augustus hervat Van Mierlo de werkzaamheden. Ze gaan dan met het ruwbouw casco verder zodat we naar verwachting in november 2022 het hoogste punt zullen bereiken.


25-03-2022 - Tijdelijke verkeersmaatregelen Rubroekstraat
Vanaf 12 april 2022 geldt er een tijdelijke verkeersmaatregel in de Rubroekstraat. Een deel van de weg (rode zone) moet voor de veiligheid i.v.m. bouwwerkzaamheden worden afgezet. Dit duurt tot ongeveer februari 2023.

Bekijk Plattegrond

Verhuurinformatie

De start verhuur van de eengezinswoningen staat gepland voor de 1e helft van 2023 .

U kunt op de woningen reageren zodra deze op woonnetrijnmond zijn gepubliceerd. Let op dat u dan ingeschreven bent. Dat kan woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Vragen

Heeft u nog vragen. Neem dan contact met ons op.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)