Havensteder organiseerde zaterdag 7 oktober voor de tweede keer 'Havensteder Doet'. Bewoners van wijken in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Barendrecht staken - samen met medewerkers van Havensteder - de handen uit de mouwen bij diverse klus- en opknapprojecten. Zo knapten Rotterdamse jongeren in Vreewijk verwilderde tuinen op, onderging een geveltuin in de Karekietstraat in Capelle een complete metamorfose en werden in Barendrecht stoep en groenvoorziening van woongebouw Residentie Paardenburg onder handen genomen.

Samenwerken
Wij zijn er voor onze bewoners en onze buurten. Daarom vinden we het belangrijk om met onze huurders en partners in de wijken samen te werken. Havensteder Doet is een mooi voorbeeld van samen denken, samen doen. Niet alleen huurders worden actief bij de projecten betrokken, ook kantoormedewerkers van Havensteder gaan de wijken in en steken hun handen uit de mouwen. Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij aan een prettige buurt.
Peter van Lieshout, directeur Wonen van Havensteder: "Net als vorig jaar is er enorm veel werk verzet, zowel door huurders als door de mensen van Havensteder. Met 'Havensteder Doet' laten we zien dat leefbaarheid en kwaliteit van de woonomgeving wat ons betreft een doel is waar wij samen aan werken. Het is prachtig dat zoveel bewoners en Havensteder-collega's in hun vrije tijd een bijdrage willen leveren aan het woonplezier van anderen."

Eerste Hulp Bij Achtertuinen
In de Rotterdamse buurt Vreewijk ging een groep jongeren onder leiding van Tuindokter Gerrit aan de slag om verwilderde of verpauperde tuinen aan te pakken. "Met het project Eerste Hulp Bij Achtertuinen doen we niet alleen de bewoners van Vreewijk een groot plezier, maar we leren jongeren bovendien wat het is om de handen uit de mouwen te steken. Ik ben erg tevreden over wat zij vandaag hebben gepresteerd!", zegt de Tuindokter.

Havensteder Doet, een mooi resultaat waar we trots op zijn.

Meer foto’s van 'Havensteder Doet' vindt u op onze Facebookpagina