Bospolder-Tussendijken

De overheid heeft besloten dat Nederland stopt met aardgas voor koken en stoken. Voor 2050 moeten we daarom onze huizen en kraanwater op een andere manier verwarmen. Ook moeten we zonder gas gaan koken.


Aardgasvrij met stadswarmte
Gemeente Rotterdam maakt voor elke wijk een warmteplan. Daarin staat hoe en wanneer de wijk het beste aardgasvrij kan worden. Voor Bospolder-Tussendijken is stadswarmte de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Dit komt omdat er al een warmtenet in de buurt ligt en de wijk veel flats heeft.

Van start met stadswarmte
Voor het eerste deel van Bospolder-Tussendijken is het plan klaar. De woningen liggen in het gebied rond de Gijsinglaan, Korfmakersbuurt en Professor Oud-buurt. Havensteder sluit in dit deel straks 1.300 huurwoningen aan op een warmtenet. De gemeente sluit 7 panden van de gemeente aan.


Wanneer is uw woning aan de beurt?
Niet het hele gebied krijgt tegelijk stadswarmte. Eneco legt stap voor stap het warmtenet aan. En Havensteder bereidt ondertussen de huizen voor. Op de kaart hierboven ziet u wanneer welke straten aan de beurt zijn. Zodra het warmtenet bij u in de buurt komt, krijgt u hierover informatie van Havensteder.

Wilt u meedenken?
De overgang naar stadswarmte doen we stap voor stap, samen met bewoners. Alle plannen en communicatie bespreken we natuurlijk met Huurdersraad West.
Ook kunt u zich aanmelden voor de klankbordgroep. We vragen de klankbordgroep ons te helpen met de informatie voor bewoners. Is deze duidelijk genoeg? Mist er informatie? Wat kan beter, wat moet anders. Wilt u meedoen met de klankbordgroep? Stuur dan een e-mail naar info@havensteder.nl.

Meer weten over stadswarmte
Bewoners in de wijk krijgen regelmatig informatie over aardgasvrij en stadswarmte. Met de linkjes hieronder kunt u de informatie nalezen:

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van de gemeente:
www.duurzaam010.nl/wijk/bospolder-tussendijken

Vragen

Heeft u vragen? Lees dan 'Alles over aardgasvrij en stadswarmte' en bekijk dan op de pagina veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail via info@havensteder.nl of bel ons op 010 890 25 25.

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via Facebook, Twitter, Whats App (06 13 65 38 13) of telefonisch op 010 890 25 25. We zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.