Een woning huren

U kunt ons aanbod ook op wonenbijhavensteder.nl bekijken. Om te reageren op beschikbare huurwoningen van Havensteder moet u ingeschreven zijn bij Woonnet Rijnmond. Op deze gemeenschappelijke website adverteren alle corporaties in regio Rotterdam de woningen. De inschrijving kost € 15 per jaar. Het is belangrijk dat u op tijd betaalt. Zo voorkomt u dat uw inschrijving niet wordt verlengd en u uw inschrijfjaren verliest. Naast een geldige inschrijving moet u ook voldoen aan de voorwaarden van passend toewijzen.

Vrije sector

We verhuren ook vrije sector woningen. Dat zijn duurdere huurwoningen met een (netto) huurprijs vanaf €1123,14. Deze woningen zijn vaak wat groter en/of met een luxere uitstraling. Voor deze woningen kunt u geen huurtoeslag aanvragen.

Onze vrije sector woningen adverteren wij op woonnetrijnmond.nl en/of wonenbijhavensteder.nl. Op deze websites kunt u op een woning reageren.

Middenhuur

Middenhuur woningen zijn huurwoningen met een (netto) huurprijs vanaf €879,67 tot en met €1123,13. U kunt voor deze woningen geen huurtoeslag bij de belastingdienst aanvragen. Bekijk ons actuele aanbod van onze woningen met een middenhuur op Woonnet Rijnmond en wonenbijhavensteder.nl.


Sociale huurwoningen

Een sociale huurwoning is een woning waarvoor u huurtoeslag kunt aanvragen. Dit hangt af van de hoogte van uw inkomen. Alle sociale huurwoningen in Rotterdam Rijnmond vindt u op de website van Woonnet Rijnmond. Reageren op een sociale huurwoning gaat via woonnetrijnmond.nl.