Hulp bij betalingsproblemen

Een keer een rekening niet kunnen betalen, kan iedereen overkomen. Maar als de stapel onbetaalde rekeningen groeit, wordt het steeds moeilijker om uit de schulden te komen. In deze tijd stijgen de energieprijzen hard. Maar ook de prijzen voor andere dingen gaan omhoog zoals de boodschappen. Door alle hoge prijzen kunnen huurders ook in de schulden komen. Wacht daarom niet te lang met het vragen van hulp. Ook gemeenten kunnen u op verschillende manieren helpen bij financiële problemen.

Heeft u vragen over de stijgende energieprijzen? Op deze pagina leest u hier meer over.


Woont u in de gemeente Rotterdam?

De gemeente Rotterdam maakte een overzicht met alle hulp die zij aanbieden. In dit overzicht vindt u verschillende regelingen en informatie die u mogelijk kunnen helpen bij uw betalingsproblemen.

Op de webpagina Rondkomen van de gemeente Rotterdam vindt u ook informatie over geldzaken en wonen, schulden, werk, ouders, jongeren en oudere Rotterdammers.


Woont u in de gemeente Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel?

Op de webpagina van de IJsselgemeenten vindt u informatie over toeslagen en andere extra inkomsten bij lager inkomen. Ook vindt u hier tips over hoe u kunt besparen en welke regelingen er zijn.

Komt u niet meer uit uw financiële problemen en weet u niet waar u terecht kunt? De gemeente weet welke organisaties in uw buurt u kunnen helpen. Op de webpagina over Schuldhulpverlening kunt u zich aanmelden en vindt u de contactgegevens van schuldhulpverlening IJsselgemeenten.

Woont u in de gemeente Albrandswaard?

De gemeente Albrandswaard kan u ondersteuning bieden bij een laag inkomen. De gemeente heeft vier minimaregelingen: Meedoen, Bijzondere bijstand, Individuele inkomenstoeslag en de Zorgpolis voor minima. Verder kan de gemeente u helpen bij betalingsproblemen.


Woont u in de gemeente Barendrecht?

De gemeente Barendrecht kan u ondersteuning bieden bij een laag inkomen. De gemeente heeft vier minimaregelingen: Meedoen, Bijzondere bijstand, Individuele inkomenstoeslag en de Zorgpolis voor minima. Ook leest u op de webpagina Uitkering, inkomen en schulden meer over welke hulp uw gemeente u kan bieden bij betalingsproblemen.