Overlast melden

Geef overlast door graffiti, vervuiling of stank aan ons door. Bij ‘extra informatie’ vertelt u meer over uw melding. Bijvoorbeeld over de plek van de graffiti of vernieling. Zodra uw melding bij ons binnen is, gaan wij ermee aan de slag. We nemen contact met u op als we meer vragen hebben.

Nu melden

Overlast door spullen in de openbare ruimte?

Plezierig wonen begint met een woonomgeving die schoon, heel en veilig is. Daarom houden we de openbare ruimtes in uw wijk of gebouw graag schoon en netjes. Dit doen we in sommige wijken en gebouwen volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’.

Zo werkt ‘de vervuiler betaalt’

Onze wijkbeheerder let tijdens diens rondes op vervuiling van de openbare ruimtes. Ziet de beheerder bijvoorbeeld een vuilniszak in het trappenhuis of een fiets in de portiek? Dan vraagt de beheerder of de eigenaar dit weghaalt. Gebeurt dit niet of zorgen de spullen voor gevaarlijke situaties? Dan verwijderen we de spullen en/of maken we de ruimte schoon. De opruim- en/of schoonmaakkosten zijn voor de vervuiler.

Kosten voor de vervuiler

  • Laat de vervuiler vuilniszakken of spullen zoals schoenen of een fiets in de portiek staan? Of gooit deze afval naar beneden? Dan betaalt de vervuiler een boete van € 30.

  • Laat de vervuiler grof vuil of plantenbakken in de portiek achter? Of gebruikt deze de portiek als toilet? Dan betaalt de vervuiler € 50 boete.

Zijn uw spullen uit de openbare ruimte verwijderd?

U kunt uw spullen bij ons ophalen na betaling van de boete. Hiervoor maakt u een afspraak bij ons op kantoor. De boete betaalt u per PIN. Na betaling geeft de baliemedewerker u de locatie door waar u uw spullen kunt ophalen. Op deze locatie tekent u voor ontvangst van uw spullen en de voorwaarde dat u akkoord gaat met de naleving van onze huisregels.