Fijn Wonen in de Narcisstraat

In de Narcisstraat in Capelle aan den IJssel worden binnenkort 8 Fijn Wonen-eengezinswoningen gerealiseerd. Fijn Wonen is onderdeel van bouwbedrijf Van Wijnen, de aannemer van dit project. Betaalbaarheid, duurzaamheid en een fraaie uitstraling staan centraal. En de woningen kunnen razendsnel gerealiseerd worden: één woning per dag.

De bestaande beneden- en bovenwoningen in de Narcisstraat maken plaats voor 8 gloednieuwe eengezinswoningen die klaar zijn voor de toekomst. Alle woningen worden gasloos en volledig energieneutraal. Ze hebben de beschikking over een warmtepomp met warmte-terugwin-unit, vloerverwarming en zonnepanelen. De woningen worden in de stijl van de omliggende nieuwbouw gebouwd voor een mooi straatbeeld.

Beeld: impressie van nieuwe woningen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Waarom slopen voor nieuwbouw?

De huidige beneden- en bovenwoningen zijn erg verouderd en slecht geïsoleerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de woningen niet meer ingrijpend verbeterd kunnen worden om aan de duurzaamheidseisen te voldoen. Er is voor sloop gekozen om eengezinswoningen in de sociale huur te bouwen die klaar zijn voor de toekomst. De huidige huurders zijn van begin tot eind begeleid naar een nieuw thuis.

Woningen

Met de realisatie van deze woningen bieden wij binnenkort 8 gezinnen een fijn thuis. De woningen zijn voorzien van:

 • twee woonlagen en een kap,
 • ruime woonkamer,
 • open keuken,
 • 2 of 3 slaapkamers
 • badkamer,
 • en een zolder die via een vaste trap bereikbaar is.

Daarnaast hebben de woningen een voortuin en een achtertuin met berging. In de berging wordt de warmtepomp netjes opgeborgen om eventueel geluidsoverlast te voorkomen.

Beeld: impressie binnenkant woning (onder voorbehoud van wijzigingen)

Planning

Naar verwachting begint halverwege oktober 2023 de sloop van de oude woningen. Begin 2024 start vermoedelijk de bouw van de nieuwe eengezinswoningen. Onderstaande planning is onder voorbehoud en wordt regelmatig geüpdatet.

 • Start Sloop - oktober 2023
 • Bouwrijp maken - juni 2024
 • Funderingswerkzaamheden - september 2024
 • Oplevering - april 2025
Informatiebijeenkomst

Op 24 januari organiseerden we een informatiebijeenkomst voor omwonenden en betrokkenen. Tijdens deze bijeenkomst gaven we informatie over het plan, het bouwproces en andere belangrijke zaken.
➡ Klik hier voor de presentatie.

De volgende bijeenkomst is op 24 oktober 2023 om 19:00 uur in buurthuis de Wel (Bongerd 2A).

Veel gestelde vragen tijdens de bijeenkomst:

Wat betekent het slopen van de woningen voor omwonenden?
 • Voor de start van de sloopwerkzaamheden wordt door Fijn Wonen een vooropname bij de omwonenden uitgevoerd.
 • De sloopwerkzaamheden gaan gepaard met enige geluidsoverlast. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 uur en 16.00 uur, met een doorlooptijd van ca. 2 weken.
 • Eventuele herstelwerkzaamheden aan straat/stoep veroorzaakt door de werkzaamheden worden hersteld door Fijn Wonen.
 • Er worden HSP-palen toegepast voor de fundering van de nieuwe woningen. Deze toepassing heeft een aantal voordelen:
  • Trillingvrij
  • Geluidsarm
  • Hoge bouwsnelheid
  • Grond verdringend (geen afvoer van grond benodigd)
Waarom kiezen we voor sociale huurwoningen?

De huidige woningen vallen binnen de sociale huursector. Havensteder is verplicht om sociale huurwoningen terug te bouwen.

Komen er meer parkeerplaatsen?

Nee, er komen niet meer parkeerplaatsen in de straat.

Wat is de aanrijroute van vracht- en bouwtransport?

Daar kan zo vroeg in het proces nog niets over gezegd worden. Wel worden de zorgen van omwonenden over de bodem meegenomen in het bepalen van de routes.

Blijven de afvalcontainers toegankelijk voor omwonenden?

De afvalcontainers blijven toegankelijk voor, tijdens en na het bouwproces.

Is er leegstandbeheer?

Ja, de woningen worden tijdelijk verhuurd door Ad Hoc.

Is er sprake van asbest en hoe wordt dit gesaneerd?

Asbest is een materiaal dat vóór 1994 in woningen verwerkt werd. De regels voor het weghalen van asbest zijn streng. Havensteder en Fijn Wonen volgen die regels strikt. Het gaat tenslotte om uw veiligheid en gezondheid.

Verhuurinformatie

De start van verhuur van de sociale huurwoningen staat gepland in het vierde kwartaal van 2024. De huurprijzen zijn nog niet vastgesteld.

Heeft u interesse in een huurwoning in de Narcisstraat? Wij adviseren u zichzelf in te schrijven bij Woonnet Rijnmond. Uw opgebouwde inschrijfduur is van belang voor de kans op een woning. De woningen worden zoals gebruikelijk via het verdeelsysteem aangeboden, ongeveer een halfjaar voor oplevering. U kunt op de woningen reageren zodra deze op Woonnet Rijnmond zijn gepubliceerd.

Extra informatie

Gedurende het traject informeren we omwonenden via deze pagina. Ook informeert de aannemer Fijn Wonen omwonenden per brief als er werkzaamheden starten.

Contact

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar narcisstraat@havensteder.nl.