Muizen

Het is belangrijk dat muizen niet in uw woning kunnen. Sluit daarom kieren en naden daarom goed af. Wilt u dat Havensteder dat voor u doet? Dien dan een reparatieverzoek  in.  

Hebben uw buren ook last van muizen? Dan is er een muizenplaag. Schakel Havensteder meteen in. Via ons contactformulier geeft u de muizenplaag door. Met onze plaagdierbestrijder kijken we naar de oplossing. Wilt u liever persoonlijk contact? Bel dan 010 890 25 25. 

Tips om muizen te voorkomen:

  • Zorg voor een opgeruimd en schoon huis.

  • Leeg regelmatig uw vuilnisbakken.

  • Sluit afvalbakken goed af.

  • Bewaar eten in afgesloten bakjes.

  • Laat buiten geen etensresten rondslingeren.

Ratten

Ratten zijn schadelijke dieren en moeten meteen bestreden worden. U kunt bellen met uw gemeente of het Meldpunt Ongediertebestrijding (telefoonnummer 0900 255 66 77).
Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl, www.capelleaandenijssel.nl, meldpuntongedierte.nl en ongediertebestrijden.com.

Tips om ratten te voorkomen:

  • Ruim etensresten en afval binnen en buiten het huis snel op. Denk ook bijvoorbeeld aan vogelvoer. Een rat is heel slim en herinnert zich altijd waar eten te vinden is.

  • Helpt dat niet? Gebruik dan een klem of een diervriendelijke val.

Zijn er gaten of kieren in uw woning? Meld dit aan Havensteder. Wij maken die voor u dicht.  

Bedwantsen

Bedwantsen zijn insecten met 6 pootjes en een plat ovaal lijf. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, van wit tot roodbruin. Een bedwants is ongeveer 6 mm (4,5-9 mm) groot.
Bedwantsen leven in en rond het bed. Ze houden niet van licht, wel van warmte en uitgeademde lucht. Ze zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief. Bedwantsen leven van het bloed van mensen en huisdieren.

Als er veel bedwantsen in huis zijn, noemen we dat een plaag. U herkent een plaag van bedwantsen aan donkere of zwarte vlekken aan de zoom van de matras. Dit komt door de poep van de bedwants. Ze hebben een aparte geur. Ze ruiken naar zoete amandel of koriander. Volgens sommige mensen ruiken ze naar vuile was.

Wat zijn de klachten bij bedwantsen?

Kleine bijtwondjes (kleine rode vlekjes, kleine bultjes). De bultjes kunnen dagenlang jeuken. De bultjes gaan na een paar weken vanzelf weg en laten geen littekens achter.

Hoe komt u van bedwantsen af?

  • Heeft u bedwantsen? Geef dit dan direct aan ons door. Wij maken een afspraak met u om de bedwantsen te bestrijden.

  • Zelf bedwantsen bestrijden is erg moeilijk. Heeft u last van een bedwantsenplaag? Denk er dan over na om matrassen, kleding en bedden te vernietigen.

  • Denkt u dat u bedwantsen heeft meegenomen van vakantie? Pak de koffers en tassen dan buiten uit. Was uw spullen, tassen of koffers direct in de wasmachine op 60 graden of hoger.

  • Droog de was daarna in een droger of strijk de was zo heet mogelijk.

  • Kunt u spullen en koffers niet uitwassen? Stop dan alles in een vriezer. De temperatuur van de vriezer moet -14 graden zijn of kouder. Invriezen doodt de bedwantsen en de eitjes. De spullen moeten een week in de vriezer blijven. Dan zijn de bedwantsen en de eitjes echt dood.

  • Kunnen spullen ook niet in de vriezer? Vernietig ze dan.

Bedwantsen

Heeft u bedwantsen? Geef dit dan direct aan ons door via het contactformulier. Wij maken een afspraak met u om de bedwantsen te bestrijden

Contactformulier

Boktorren, kakkerlakken, faraomieren of houtwormen in uw woning?

Deze schadelijke insecten hoeft u niet zelf te bestrijden. Meld een reparatieverzoek bij Havensteder, dan maken wij een afspraak met u voor de bestrijding van deze insecten.

Mieren, vliegen, vlooien, wespen, pissebedden en zilvervisjes in uw woning?

Deze insecten kunt u zelf bestrijden. Hoe? Dat leest u op www.meldpuntongedierte.nl. Op deze website kunt u ook een afspraak maken met een deskundige. Hij bestrijdt het ongedierte dan voor u. Hiervoor betaalt u een van te voren afgesproken bedrag.

Duiven

Al horen de duiven bij de stad, ze kunnen voor overlast zorgen. Wat kunt u doen? Hierbij enkele tips om overlast te voorkomen:

  • Voer de duiven niet.

  • Verwijder duivenpoep rondom de woning.

  • Voorkom dat duiven op uw balkon overnachten of een nestje bouwen. Dit doen zij graag achter plantenbakken en andere balkonmeubels.

  • Zorg voor een schoon balkon.

Bijen en hommels

Heeft u een bijennest of hommelnest in uw woning, woongebouw of directe woonomgeving? En heeft u daar last van? Neem dan contact op met een imker bij u in de buurt. Een imker is iemand die bijen houdt en verzorgt. Deze kan een bijennest weghalen.

Beschermde diersoort

Bijen en hommels vallen onder de beschermde diersoorten. Deze insecten hebben een zeer belangrijke rol in de bestuiving van bomen, bloemen en planten. Het is dus belangrijk dat we bijen en hommels niet verdelgen, maar weghalen en ergens anders weer uitzetten.

Meer weten over bijen en hommels?

Kijk op de website van Ambrosiusgilde.

Contactformulier

Heeft u nog vragen of weet u niet zeker bij wie u terechtkunt? Vul ons contactformulier in, wij geven zo snel mogelijk antwoord.

Contactformulier