Ongedierte

Bijen en hommels
Heeft u een bijennest of hommelnest in uw woning, woongebouw of directe woonomgeving? En heeft u daar last van? Neem dan contact op met een imker bij u in de buurt. Een imker is iemand die bijen houdt, verzorgt en kan een bijenzwerm scheppen.

Beschermde diersoort
Bijen en hommels vallen onder de beschermde diersoorten. Deze insecten hebben een zeer belangrijke rol in de bestuiving van bomen, bloemen en planten. Het is dus belangrijk dat we bijen en hommels niet verdelgen, maar weghalen en ergens anders weer uitzetten.

Meer weten over bijen en hommels?
Kijk op de website van Ambrosiusgilde.

Muizen
Muizen bestrijdt u het beste met muizengif, muizenklemmen of muizenvallen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat er geen muizen meer in uw woning kunnen. Sluit kieren en naden daarom goed af. Wilt u dat Havensteder de kieren en naden afsluit? Dien dan een reparatieverzoek in en wij komen snel te hulp.

Als uw buren ook last heeft van muizen dan is er sprake van een muizenplaag. Is dat het geval? Schakel dan meteen Havensteder in. Via ons contactformulier geeft u de muizenplaag aan ons door. Wij ondernemen dan snel actie. Wilt u liever persoonlijk contact? U kunt ons bellen op 010 - 890 25 25.

Voorkom overlast van muizen!

Muizen kunnen veel schade aanrichten in en aan muren, maar ook brand veroorzaken door aan elektra te knagen. Bovendien zijn ze onhygiënisch en brengen ze ziektes met zich mee. Onderstaand enkele tips om overlast te voorkomen:

  • Zorg voor een opgeruimd en schoon huis.
  • Leeg regelmatig uw vuilnisbakken.
  • Sluit afvalbakken goed af.
  • Bewaar eten in afgesloten bakjes.
  • Laat buiten geen etensresten rondslingeren.
Overig
Onderstaand vindt u een overzicht van veel voorkomende soorten ongedierte en wat u eraan kunt doen.

Boktorren, kakkerlakken, faraomieren of houtwormen

Deze schadelijke dieren hoeft u niet zelf te bestrijden. Meld een reparatieverzoek bij Havensteder, dan zorgen wij dat deze ongedierten zo snel mogelijk weg zijn.

Mieren, vliegen, vlooien of wespen

Deze insecten kunt u zelf bestrijden. Hoe? Dat leest u op www.meldpuntongedierte.nl. Op deze website kunt u ook een afspraak maken met een deskundige. Hij bestrijdt het ongedierte dan voor u. Hiervoor betaalt u een van te voren afgesproken bedrag.

Ratten

Ratten zijn schadelijke dieren en moeten meteen bestreden worden. Hiervoor kunt u het beste de hulp inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf. U kunt bellen met de gemeente (telefoonnummer 14010) of het Meldpunt Ongediertebestrijding (telefoonnummer 0900 2556677).
Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl, www.capelleaandenijssel.nl, meldpuntongedierte.nl en ongediertebestrijden.com.

Ongedierteplaag of wespennest
Ongedierte kan voor overlast zorgen en ziekten overdragen. Heeft u last van een ongedierteplaag of een wespennest in de spouw of op het dak en kunt u hier niet bij? Stuur ons dan een melding via het contactformulier.

Hoe voorkomt u overlast van ongedierte?

  • Zorg voor een opgeruimde en schone parkeerruimte.
  • Leeg regelmatig uw vuilnisbakken.
  • Sluit afvalbakken goed af.
  • Laat geen etensresten rondslingeren.

Heeft u vragen of weet u niet zeker bij wie u terechtkunt?

Vul ons contactformulier in, wij geven u zo snel mogelijk antwoord.