Woningen voor senioren

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen is voor steeds meer senioren een dringende wens. Er veranderde veel in Nederland de afgelopen jaren door het overheidsbeleid rondom de zorg. Verzorgingshuizen sluiten en ouderen moeten veel langer thuis blijven wonen. Welke woning is dan geschikt? Wat zijn uw wensen en wat heeft u nodig? Wij doen er alles aan om te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Daarom hebben we woningen voor personen met een leeftijd vanaf 55 jaar. Op de website van Woonnet Rijnmond kunt u gericht zoeken naar een woning die bij u past.

Uw woonwensen in de toekomst
We zien toch dat het regelmatig mis gaat en dat huurders uiteindelijk in de problemen komen omdat hun woning niet meer geschikt of passend is voor hen. De ervaring leert dat veel senioren eigenlijk helemaal niet willen verhuizen. Zij worden uiteindelijk door hun lichamelijke beperkingen gedwongen om over een verhuizing na te denken. Dit kan soms een proces van jaren zijn.

Van Groot naar Beter
Veel woningen waarin 55-plussers wonen zijn vaak wel weer geschikt voor andere doelgroepen, zoals (grote) gezinnen. Met name woningen met vijf of meer kamers zijn schaars. Aan deze woningen is grote behoefte. Met het project van Groot naar Beter helpen wij senioren naar een nieuwe passende woning. Deze woningen zijn gelijkvloers, gelegen op de begane grond of bereikbaar met lift én hebben maximaal drie kamers.

Woont u in een grotere woning en zou u graag doorverhuizen naar een meer passende woning? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. U komt hiervoor in aanmerking als:

  • u woont in een sociale huurwoning met 4-kamers of meer van minimaal 70m2.
  • u hoofdhuurder bent van de woning en als u 55-plusser bent. Hoofdhuurder woont minimaal 1 jaar in de woning en hoofdhuurder is ingeschreven bij Woonnet Rijnmond.
  • het gaat om een hoofdhuurder en eventueel medehuurder en er geen sprake is van meeverhuizende kinderen.

De seniorenmakelaar
De seniorenmakelaar is een gezamenlijk initiatief van gemeente Rotterdam en woningcorporaties Vestia, SOR, Woonbron, Woonstad Rotterdam en Havensteder. De belangrijkste taak van de seniorenmakelaars Sandra Muller en Ilse Verschelden is om 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen, aan te zetten op tijd na te denken over bovenstaande vragen. Daarnaast helpt de seniorenmakelaar senioren om geschikt te wonen. Bijvoorbeeld door te adviseren bij aanpassingen.

Lees hier meer over de seniorenmakelaars

Contact met de seniorenmakelaar
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? De seniorenmakelaars Sandra Muller en Ilse Verschelden zijn bereikbaar via e-mail, seniorenmakelaarmo@rotterdam.nl en telefonisch op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, op telefoonnummer (010) 267 64 88. De seniorenmakelaars zijn er momenteel alleen in Rotterdam.