Schade

Schade kan op veel manieren ontstaan. De kosten om deze schade te herstellen kunnen hoog oplopen. Zorg daarom voor een goede inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen kunnen u beschermen tegen de financiële gevolgen van brand, lekkage, vandalisme en inbraak.

Brandschade

Meld brandschade meteen bij ons. Dan kunnen wij de verzekeraar en een aannemer inschakelen. Uw woning is via onze opstalverzekering verzekerd tegen brandschade. U bent zelf verantwoordelijk voor het herstel van uw inboedel. Ook de afvoer van verbrande spullen regelt u zelf. Als u een goede inboedelverzekering hebt, dan vergoedt de verzekeraar al uw kosten.

Hieronder geeft u gemakkelijk uw schade aan ons door.

reparatie doorgeven

Stormschade

U kunt stormschade op verschillende manieren bij ons melden:

Hieronder geeft u gemakkelijk uw schade aan ons door.

reparatie doorgeven
Bij de toelichting van uw schade geeft u aan dat de oorzaak storm is. Uw woning is via onze opstalverzekering verzekerd tegen stormschade. Is er schade ontstaan aan uw eigendommen? Het herstel en de kosten daarvan zijn voor uw eigen rekening.

Waterschade


Wij herstellen de lekkage zo snel mogelijk. Heeft u waterschade aan de binnenkant van uw woning, zoals muren en deuren of uw inboedel? Neem dan contact op met uw inboedelverzekeraar.


Is de waterschade ontstaan door nalatigheid van uzelf of iemand anders? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten en het herstel.


Hieronder geeft u gemakkelijk uw schade aan ons door.

reparatie doorgeven

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering beschermt u tegen het risico van aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk de spullen van een ander beschadigt. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het herstellen van de schade en het betalen van de kosten. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan u hierbij helpen.

Slim: vergelijk verzekeringen

Voordat u een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het slim om verzekeringen te vergelijken. Dit kan via internet. U kunt ook informatie opvragen bij verzekeringsmaatschappijen en die naast elkaar leggen. Vindt u dit moeilijk? Schakelt u dan de hulp in van een tussenpersoon.

Inboedelschade

Alles wat niet vast verbonden zit aan uw huis maar er wel in staat, valt onder de inboedel. Dat zijn bijvoorbeeld meubels en schilderijen, maar ook kleding, gordijnen, schilderwerk en verbeteringen die u zelf heeft aangebracht. U bent zelf verantwoordelijk voor schade aan uw inboedel. Uw inboedelverzekering kan de schade vergoeden. Neem hiervoor contact op met uw inboedelverzekeraar.

Heeft u geen inboedelverzekering of wijst uw inboedelverzekeraar uw aanvraag af? En is Havensteder aansprakelijk voor de schade? Dan kunt u de schade verhalen op de verzekering van Havensteder. U kunt uw aanvraag hiervoor indienen via ons contactformulier. Stuur ook de afwijzing van uw inboedelverzekeraar mee. Onze onderhoudsinspecteur belt u binnen tien werkdagen voor een afspraak om de schade te bekijken.

Hebben uw buren gevolgschade? Dit kunnen zij melden bij hun inboedelverzekeraar of bij u. U kunt dan uw aansprakelijkheidsverzekeraar inschakelen. Havensteder herstelt alleen de schade die ontstaan is aan de opstal van Havensteder.

Inbraak, vandalisme en aanrijding

Doe bij inbraak, vandalisme of een aanrijding van uw woning binnen 48 uur aangifte bij de politie. Wilt u binnen 30 dagen een kopie van deze aangifte naar ons sturen? Zo voorkomt u een factuur van de reparatiekosten.


Reparatieverzoek

Hieronder geeft u snel en eenvoudig een reparatie door.

reparatie doorgeven

Wat te doen bij:

Inbraak

Een inbraak meldt u direct bij de politie en bij ons. Wij herstellen uw beschadigde sloten, scharnieren, ramen, deuren en kozijnen. Ontvangen wij binnen 30 dagen een kopie van het proces-verbaal, dan hoeft u de herstelkosten niet te betalen. Heeft u schade aan uw eigendommen? Neem dan contact op met uw inboedelverzekeraar.


Vandalisme

Heeft iemand met opzet uw woning beschadigd? Meld dit direct bij ons, dan komt de onderhoudsinspecteur langs om de schade op te nemen. Heeft u ook schade aan uw eigendommen? Doet u dan aangifte bij de politie. Voor de kosten en het herstel van de schade kunt u terecht bij uw inboedelverzekeraar.


Aanrijding

Meld schade door een aanrijding direct bij ons. Onze onderhoudsinspecteur neemt de schade aan uw woning op en vult een schadeformulier in. Havensteder verhaalt de schade op de eigenaar van het motorrijtuig of zijn /haar WAM verzekeraar. Schade aan uw eigendommen dient u zelf te verhalen of u kunt terecht bij uw inboedelverzekeraar.


Opstalschade

Opstal is alles wat vast zit aan uw huis. Zoals het dak, de regenpijp, goten, kozijnen, het plafond en de schuur.

Heeft uw opstal schade en was u daar zelf verantwoordelijk voor? Dan bent u zelf aansprakelijk. Neem voor het herstel contact op met Havensteder. De herstelkosten zijn voor u. In de meeste andere gevallen hoeft u de herstelkosten niet zelf te betalen. Bijvoorbeeld als brand, storm, inbraak of vandalisme de oorzaak is.

Schade melden

Hieronder kunt u een reparatieverzoek melden.

reparatie doorgeven


Meer informatie vindt u in de folder verzeker uw inboedel.

Downloads