Prachtig wonen aan de Tamboer

Op de Pijperstraat en Boezemstraat in Crooswijk worden binnenkort 51 sociale huurwoningen gebouwd, waarvan vier grote rolstoelwoningen. Alle woningen worden duurzaam en gasloos.

De nieuwe sociale huurwoningen komen in de levendige Tamboerlocatie in Crooswijk. De Tamboerlocatie - het gebied tussen de Crooswijkseweg, Tamboerstraat, Boezemstraat en Pijperstraat - wordt de komende jaren verbeterd. Het wordt een prachtige plek om te wonen met alle voorzieningen dicht bij huis.

De woningen

De 51 sociale huurappartementen zijn duurzaam, comfortabel en toegankelijk voor iedereen. Zo worden er ook 4 ruime rolstoelvriendelijke woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat deze bewoners gemakkelijk toegang hebben tot hun huis en de gemeenschappelijke ruimtes.

De appartementen variëren in grootte, van circa 72 m² tot 127 m². Alle appartementen, met uitzondering van de rolstoelvriendelijke woningen, zijn doorzonwoningen met twee slaapkamers:

  • met de woonkamer en keuken aan één zijde van het appartement;
  • de technische installatie in het midden;
  • en de twee slaapkamers, badkamer en toilet aan de andere zijde;
  • Dit zorgt voor veel natuurlijk licht in de woning.
Alle woningen hebben een warmteterugwin-installatie. Dat betekent dat automatisch vuile lucht uit de woning wordt afgevoerd en schone lucht wordt teruggeblazen in huis. De schone lucht krijgt via een warmtewisselaar de warmte van de vervuilde lucht. Zo zorgt deze installatie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.
Globale planning
De grond wordt begin 2024 klaargemaakt om op te kunnen bouwen. Februari 2024 start de bouw. De verwachte oplevering van de woningen is halverwege 2025.
Verhuurinformatie

De start van verhuur van de sociale huurwoningen is nog niet bekend. Ook zijn de huurprijzen nog niet vastgesteld. De rolstoelwoningen worden via de gemeente toegewezen.

Wij adviseren u zichzelf in te schrijven bij Woonnet Rijnmond. Uw opgebouwde inschrijfduur is van belang voor de kans op een woning. De woningen worden zoals gebruikelijk via het verdeelsysteem aangeboden. U kunt op de woningen reageren zodra deze op Woonnet Rijnmond zijn gepubliceerd.

Informatie over het project

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in de Tamboer. Ook stuurt de aannemer nieuwsbrieven naar omwonenden. U kunt zich voor deze nieuwsbrieven aanmelden via deze site.