Vinkenstraat

Aan de Vinkenstraat in het Oude Noorden zijn 41 sociale huurwoningen opgeleverd.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Planning

In april 2021 is Havensteder gestart met de bouw van de woningen aan de Vinkenstraat. De woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Verhuurinformatie

Alle woningen zijn verhuurd via Woonnet Rijnmond.

Vragen

Heeft u nog vragen. Neem dan contact met ons op.

De woningen

De 20 maisonnettes krijgen vier kamers en een totale woonoppervlakte van circa 90m2. De appartementen komen boven de maisonnettes te liggen. Naast de 22 tweekamerappartementen met een woonoppervlakte van circa 52m2 wordt er één appartement met 3 kamers en een oppervlakte van zo'n 67m2 gebouwd. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift.

Naast de betaalbaarheid van de woningen wordt ook veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van dit project. De woningen worden goed geïsoleerd en bovendien aangesloten op het warmtenet van Eneco. Een betere isolatie heeft direct effect op de energielasten en het wooncomfort.

Historische uitstraling

Bij het ontwerpen van de nieuwe woningen werkte ontwikkelend bouwer Waal samen met Ruoff Architecten. Zij kozen voor een gevel van baksteen en dakpannen met een historische uitstraling. De ronding in de Vinkenstraat en de pandsgewijze bebouwing worden met het ontwerp in ere gehouden