Wiekstraat

Aan de Wiekstraat in het Oude Noorden is Havensteder gestart met de nieuwbouw van 22 sociale eengezinswoningen.

Alle woningen worden goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet wat sterk bijdraagt aan het comfort en de energiezuinigheid.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Modern wonen in Rotterdam

"In het Oude Noorden zijn zelden eengezinswoningen beschikbaar", zegt Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder. "We zijn er dan ook trots op dat we hier volgend jaar maar liefst 22 gezinnen een prachtige, duurzame en comfortabele woning kunnen bieden."

Bij de bouw is gebruik gemaakt van conceptwoningen van Heijmans, waardoor snel ontworpen en gebouwd kan worden. Santos Bakker: "Snelheid en kwaliteit vinden we erg belangrijk. Er is een flink woningtekort in deze stad. Er is vooral behoefte aan meer betaalbare, moderne en duurzame huurwoningen. Met bewezen concepten werken helpt om snel de gewenste betaalbare huurwoningen te bouwen."

De woningen

De woningen hebben 3 slaapkamers, een buitenberging en een achtertuin zonder achterpad. De woningen hebben een bijzondere indeling en beschikken over meerdere woonlagen. De entree bevindt zich aan de straatzijde. Op de begane grond: entree via de keuken, hal met toilet en de eetkamer. Op de 1e verdieping: overloop, de woonkamer, badkamer en 1 slaapkamer. Op de 2e verdieping: 2 slaapkamers.

We maken de woningen aan de Wiekstraat klaar voor de toekomst: duurzaam en energiezuinig. Alle woningen sluiten we aan op stadsverwarming. Dit betekent gasloos en duurzamer wonen. De woningen krijgen een energielabel A.

Plattegrond voorbeeld van een eengezinswoning

Planning

In september 2021 is Havensteder gestart met de bouw van de woningen aan de Wiekstraat. Aannemer Heijmans Woningbouw gaat de 22 woningen bouwen.

Volgens de planning is de verwachte oplevering van de woningen juni 2022.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Verhuurinformatie

De start verhuur van de eengezinswoningen staat gepland voor het 2e kwartaal 2022.

Voor alle woningen geldt een netto huurprijs van 760,72
Deze woningen zijn bedoeld voor gezinnen met minimaal 3 personen en maximaal 5 personen.
Bij de woningtoewijzing moeten wij voldoen aan de woningwet en gelden de volgende voorwaarden: een minimum inkomen van € 32676 en mag niet hoger zijn dan € 45014.

Wilt u in aanmerking komen voor de woningen? Reageer dan op de woningadvertentie die vanaf 18 t/m 22 mei online staat via woonnetrijnmond . Let op dat u dan ingeschreven bent. Dat kan woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Vragen

Heeft u nog vragen. Neem dan contact met ons op.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)