Wolstraat

Het Oude Noorden krijgt aan de Wolstraat nieuwe duurzame woningen/appartementen waarvan 13 sociale huurwoningen. Naast deze 13 sociale huurwoningen van Havensteder komen er 4 eensgezins koopwoning en 15 huurappartementen. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk. Deze zijn niet van Havensteder.

De Wolstraat heeft een gunstige ligging met de hippe winkelstraat Zwaanshals om de hoek. U bent op steenworp afstand van restaurants en terrassen aan de Zaagmolenkade en Rotterdam Centrum.

Impressie Wolstraat (onder voorbehoud van wijzigingen)

De eengezinswoningen beschikken over meerdere woonlagen en hebben een entree aan de straat. Alle woningen worden goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet. Aan de achterzijde hebben de woningen een eigen tuin welke aansluit op een gemeenschappelijk binnenterrein.

De ontwikkeling aan de Wolstraat bestaat uit 4 delen. Aan de Loofdakstraat komt een bijzondere, iets hogere, hoekwoning met dakterras en afgeschuinde hoek met bijzonder metselwerk. Op de hoek aan de Zwaanshalskade komt een 5 laags appartementenblok met grote ramen en loggia's die uitkijken over de Rotte. Ook het appartementenblok heeft een afgeschuinde hoek met bijzonder metselwerk. De koopwoningen zijn 4 lagen hoog en vormen een overgang naar de 3 laagse eengezins huurwoningen.

De gevels zijn van metselwerk en hebben verticale 'Rotterdamse' ramen. De verschillende onderdelen van het ensemble variëren subtiel in deur- en voegkleur, metselverband en horizontale accenten. Op het binnenterrein zal een nieuw groen Wolpark gerealiseerd worden; een intieme beschutte plek voor de buurt.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

Planning
Sinds 2022 voert Waal Bouw uit Vlaardingen de werkzaamheden uit.

Volgens de planning is de verwachte oplevering van de woningen in het eerste kwartaal van 2024.
Informatie voor bewoners
20230117 - STEDIN brief verkeershinder 23-27 januari 2023
Start verhuur
De start verhuur van de 13 sociale huurwoningen staat gepland in het eerste kwartaal van 2024. U kunt op de woningen reageren zodra deze op woonnetrijnmond zijn gepubliceerd. Let op dat u dan ingeschreven bent. Dat kan woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

De verhuur van de 15 appartementen wordt niet door Havensteder gedaan maar door Woonhave. Voor vragen kunt u bij hen terecht.

De koopwoningen worden verkocht via Maaswijkontwikkeling. Meer informatie kunt u opvragen via: info@maaswo.nl of +31 10 248 2828.
Vragen?
Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen, neemt u dan contact met op met onze klantenservice op nummer 010 – 890 2525.